Author: Metodiev Design / Автор: Методиев Дизайн

Автор: Методиев Дизайн

Author: Metodiev Design

Какво представлява хостингът?

На всички ни се е случвало, когато сърфираме в Интернет и посещаваме даден сайт, да се запитаме “Как е направено това?” Е, отговорът често е един и същ. Тяхната тайна, просто казано, е уеб хостинг, домейн и яко бачкане.

Да, знаем че има тонове информация в Интернет за това, какво точно представлява уеб хостингът. Да си признаем, че цялата тази информация доста често е в повече и същото толкова често е адски объркваща.

Ние сме се погрижили за това и по-долу е всичко, от което се нуждаете, за да разберете повече за уеб хостинга. Това ще бъде един кратък, на моменти остроумен и полезен наръчник:

< 1 > Как точно работи уеб хостингът?

хостингът - това са сървъри | Hosting - that simply means servers
Хостинг.

Уеб хостингът е онова място, което закупувате или вземате под наем, за да разположите своя Интернет дом. Вашият уебсайт и неговото съдържание трябва да има точно такова местенце, което условно е компютър, към който се свързват други потребители от всяка точка на света.

С две думи: Уеб хостингът е онзи “хазяйн”, който дава на вашия сайт място за престой. Той гаранитра, че ще се погрижи за съдържанието на Вашия сайт да достигне до всеки потребител, който иска да го посети.

< 2 > Видове хостинги

хостинг - сървър и целият свят | hosting - one server and the whole world
Видове хостинг.

Хостинг услуга (или просто хостинг) е компания, която има тонове сървъри и дава под наем това сървърно пространство на хора, които искат техните уебсайтове да се появяват в мрежата. Целият този процес отнема няколко минути и е на два клика разстояние от Вас.

Една от положителните черти на тази услуга е, че хостовете предлагат поддръжка 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Те Ви осигуряват необходимата техническа поддръжка, за да можете да стартирате сайта си безпроблемно. Има изключително евтини варианти на тази услуга в Интернет. Нека търсенето започне.

За да се определи кой хост е най-добрият за вас, първото нещо, което трябва да се отбележи е, че има няколко категории уеб хостинг, от които можете да избирате: Shared (споделен), Dedicated (самостоятелен-специализиран), и VPS hosting (ВПС хостинг).

Съветваме Ви преди да вземете своето решение да си дадете минутка за размисъл, защото всеки един от тези три типа има своите плюсове и минуси.

Споделен хостинг

От името, може да предположим, че този уеб хостинг, ще го делим и с други уеб сайтове. Този вариант е идеален за “бебета”, които тепърва прохождат, защото предлага безплатно име на домейн, толкова място за съхранение и трафик, колкото бихте могли да имате нужда за малък или среден сайт, и неограничени имейл акаунти. Има изключително разнообразие от подобни оферти на достъпни цени.

Специализиран хостинг

Този избор за хостинг е предназначен за сайтове, които очакват доста трафик (повече от 100 000 посетители месечно ), или се нуждаят от толкова много място за съхранение и RAM, че изискват цял сървър, посветен единствено на техния уебсайт или уеб апликация.

Този тип хостинг може да струва скъпо, но си струва, ако получавате много трафик в мрежата и се нуждаете от собствен сървър, който да отговаря на това голямо търсене.

VPS хостинг

Ако не желаете да споделяте сървърното пространство, но пък нямате възможност да закупите собствен сървър, то хостингът на виртуални частни сървъри (VPS) може да бъде идеалният избор за Вас.

В този случай сайтът Ви наема пространство от няколко виртуални сървъра. Този тип хостинг е идеален за безпроблемно мащабиране, т.е няма да имате проблем, когато сайтът Ви расте.

Всъщност VPS хостинг представлява огромна мрежа от мега-мощни компютри, които работят заедно, за да бъдат “домакини” на много сайтове. Един от плюсовете на VPS хостовете е, че те най-често таксуват на час и обикновено само за ресурсите, които всъщност използвате. Така плащате, каквото ползвате.

< 3 > Допълнителна информация

Щастлив човек, който си е купил хостинг | A happy man that has just bought a hosting.
Снимка на човек, който си е купил хостинг току-що.

Докато гореизброените са трите основни лиги на уеб-домакините, за по-любопитните, нека да разгледаме някои от най-популярните версии на стандартния уеб хостинг:

WordPress хостинг

Той е за тези, които използват WordPress като своя платформа за изграждането на техния сайт. Тези хостинг планове предлагат множество функции и инсталации, които да използвате съвместимо с платформата на WordPress.

eCommerce хостинг

eCommerce хостингът е за собствениците на уебсайтове, които търсят да продават продукти на посетителите директно от техния уебсайт.

Този вариант е идеален, защото позволява бързи настройки на количката за пазаруване, лесно приемане на кредитни карти в сайта и много други функции, които подпомагат онлайн продажбите да се извършват 24/7/365.

Хостинг на електронната поща

Това обикновено е място, което е специфично оттредено за вашия имейл акаунт (например, name@mysite.com ). Тази услуга може да бъде намерена и в 3-те вида хостинги по-горе.

Хостване на домейна Ви

Важно е да знаете какво е домейнът. Повече за домейна може да прочетете в друга наша статия като натиснете на линка в предното изречение.

Самоуправляващ се хостинг

Това е услуга, която се грижи за хардуера, оставяйки Ви да управлявате софтуера. Тя поддържа актуализации, поправя грешки и ремонти на сървъра и операционната система. Благодарение на това Вие сте свободни да се съсредоточите върху останалите неща.

Този вариант е особено полезен за всички онези, които не са съвсем готови или не разполагат с време или нямат знания, за да управляват самата система.

Заключение

Вашият уебсайт трябва да бъде хостван, за да бъде онлайн. Просто няма начин да го заобиколите. Но това не означава, че трябва да се хвърляте с главата напред.

Първо, решете кой тип уеб хостинг е най-подходящ за Вашата ситуация. След това определете желаните от Вас уеб хостинг функции. Ако нещо Ви затруднява, ние винаги можем да помогнем, стига само да се свържете с нас.

Надяваме се, тази информация е била достатъчно полезна, за да не се страхувате вече от хоста и да действате смело напред с него. Той ще работи с Вас, а не срещу Вас. УСПЕХ!

А за онези, които вече имат свой хостинг, какъв тип уеб хостинг сървър използвате за уебсайта си?

Имате ли нещо, което да допълните?

Ще се радваме да отговорим на Вашите запитвания и да продължим да дискутираме темата в коментарите отдолу.

Време за реклама: Ние от Методиев Дизайн се стремим да предлагаме услуги от най-високо качество на нашите клиенти. Ако имате нужда от изработка на уебсайт, моля, цъкнете на “Услуги” и разгледайте нашите Бизнес Пакети, Пакети за физ. лица и Индивидуални услуги.

Is there anything you’d like to add?

We’d be happy to answer your questions in the comments section below.

Ad: We at Metodiev Design aim at providing services of outstanding quality to our clients. If you need a website, feel free to check our Business Packages, Packages for Individuals and All Services.

Моля, споделете, ако Ви е харесало.

Please, spread the word!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Коментари:

Comments:

Трябва да сте логнати във Facebook, за да коментирате.

You have to be logged into Facebook to comment.

Close Menu

Metodiev Design: Enabling People To Grow Their Companies Through Awesome Designs

"Metodiev Design Gives You EVERYTHING You Need To Market, Sell, and Deliver Your Products and Services Online!"

(Without Having To Hire or Rely On A Tech Team!)​

I've been working with Metodiev Design for quite sometime now, and after doing it,
the idea of using anything else is daunting to me. I would have had to have membership software, landing pages, order forms and then still figure out how to tie them all together. I'll never have to go through that again because of Metodiev Design!
- Elizabeth Jones