Author: Metodiev Design / Автор: Методиев Дизайн

Автор: Методиев Дизайн

Author: Metodiev Design

Kак и Защо да Имаме Свой Блог?

Защо и как да имаме свой собствен блог? На този въпрос ще отговорим в следващата кратка статия.

Искате да започнете свой собствен блог? Страхотна идея!

Направили сте най-отговорното решение, а именно, че ще го направите. Сега пред Вас стоят много въпроси! Откъде да започна? Как да го направя? За какво да пиша? Как да изглежда блогът?

Много хора бързо губят своя ентусиазъм, веднага щом се изправят пред тези въпроси! Вие не се плашете, обаче. За всеки Ваш въпрос има отговор.

Още сте тук? Страхотно, нека продължим напред!

Нека продължим по същество, а именно с това ръководство. В него ще Ви покажем всяка част от процеса на създаване на страхотен блог .

Отпуснете се, вземете си напитка и да се потопим в 6-те части на това пътуване.

Ако нямате време за това да направите супер силен блог, свържете се с нас! Ние ще свършим работата въз основа на Вашите предпочитания и стил на писане. Предлагаме Пълен Автопилот.

< 1 > Защо да започна свой собствен блог?

блогър | blogger - Metodiev Design
Блогър.

Много хора се плашат от идеята да започнат блог и да се “покажат” онлайн. Те си задават въпроса „Защо дори бих искал да започна свой собствен блог?“. Ние веднага бихме отговорили със „Защо не?”.

Притежаването на блог и писането в него не отнема кой знае колко време. Това дори може да бъде едновременно фантастичен начин да изявите своята творческа страна и чудесен източник на пари за Вашите семейни доходи. Важно е да отбележим, че въпреки това, парите не трябва да са водеща причина, защото тогава фокусът се измества.

Много хора се притесняват, че няма да са достатъчно добри писатели или никой няма да иска да чуе какво имат да кажат. Затова и никога няма да започнат. Ето защо една от първите стъпки за стартиране на собствен блог е всъщност в собствената Ви глава.

Ако сте бизнес и обмисляте направата на блог, не се колебайте особено много, защото блогът (направен правилно) може да Ви изстреля на челни позиции в Гугъл.

Защо искам блог? Отговорът на този въпрос ще Ви е от полза. Особено при въпросите, които ще последват в следващите стъпки.

< 2 > В коя ниша искам да се развивам?

Не четете блог, защото изглежда добре. Не четете блог, защото често се публикува в него, въпреки че и двете са от огромно значение. Четете блог, защото Ви е грижа за това, което авторът иска да каже.

Искате да започнете блог и той да бъде успешен? Е, изберете подходяща ниша, която не е презадоволена. Това ще Ви помогне да се развиете в бъдеще.

Какво е ниша? И защо Вашият блог се нуждае от такава?

Под ниша обикновено повечето хора разбират тема. Но нишата е много повече от просто тема. Това е подходът, който ще предприемете, аудиторията, която искате да привлечете, и начина, по който ще говорите с тях.

Правилно избраната ниша е ключът да се позиционирате като експерт.

Нишата може да бъде Вашата страст, но тя трябва да е и Вашия интерес.

Така че, независимо дали това означава средновековна история или традиционното мексиканско готвене… всичко зависи от Вас.

Причината, поради която Вашият блог се нуждае от ниша, е, че тя му дава фокус и насока. Вашата ниша е начинът, по който ще планирате календара си на съдържанието, ще решите как да го проектирате, и ще знаете къде (и как) ще рекламирате блога си.

Също така нишата влияе на това как аудиторията ще Ви намери и как ще установите връзки с други блогъри.

За да Ви помогнем да преминете през тази стъпка, ще Ви зададем няколко въпроса “Защо?”:

Защо Ви е грижа за темата, за която (ще) пишете в блога?

Защо другите хора трябва да слушат това, което (ще) казвате?

Защо това е ниша, към която (ще) можете да добавите стойност?

Помнете, когато пишете за всички, всъщност пишете за никого.

< 3 > Какви да бъдат името и домейна?

Стигнахме до тук и Вие не сте се отказали? Значи няма връщане назад! Това е добър знак!

Е, време е да изберете домейн име за блога си.

То трябва да бъде оригинално, лесно за изписване и лесно за помнене. Не трябва да бъде прекалено дълго или сложно. Трябва да с него да влезете в съзнанието на потребителите, затова тази стъпка е от изключително значение.

Въпреки това, Вашето собствено усещане трябва да бъде в основата на избора, затова обърнете внимание на гореизброеното, но все пак не се водете сляпо по него.

< 4 > Коя платформа за да избера?

Изборът, на коя платформа искате да изградите блог, е четвъртото нещо, което трябва да направите. Ще направим скок и ще предположим, че сте чули за WordPress и сте се насочили към нея?

Самите ние смятаме, че ако искате да изградите нещо уникално, в което хората да се припознаят, трябва да се доверите на специалист, който да го изработи.

Все пак, WordPress е една от най-големите платформи за блогове в света, с безброй плъгини и добавки и почти безкрайни начини за проектиране и оформление на блога Ви.

Има повече от 82 милиона активни потребители на WordPress, което е впечатляващо.

Освен нея в Интернет съществуват още много платформи, които да ползвате. Една от тях е blogger. Но, както казахме, ако нямате времето, а искате блогът Ви да бъде изработен професионално, ние можем да помогнем.

< 5 > Какъв дизайн да избера?

дизайн | design - Metodiev Design
Дизайн.

Тази стъпка отново е една идея по-творческа. Дизайнът трябва да отговаря на името, домейна, и нишата, която сте избрали. Практиката показва, че по-семплия дизайн впечатлява по-лесно и задържа потребителя, защото не дразни окото и не натоварва съзнанието.

Все пак и тук, както при името, Вашето вътрешно творческо Аз трябва да проговори и неговите желания са закон. Ние сме лидери в изработката на блогове без шаблон, така че ако искате блог, който да е напълно съобразен с Вашите представи, свържете се с нас.

< 6 > Как да насоча трафик към блога си?

Сега, след като сте стартирали своя блог, време е да получите някакъв трафик към него!

Има много начини да направите това и всеки от тях наистина зависи от това, за какво пишете във Вашия новосъздаден уебсайт и къдe се подвизават Вашите читатели.

Има няколко основни вида трафик:

Органичен трафик

Източникът на хляб и масло, който повечето блогъри използват за увеличаване на трафика, е чрез използване на търсачки. SEO оптимизацията е именно това, което им помага да се класират по-високо за ключовите думи, които искат… и така да получат безплатен трафик. Това е еднин от основните ни източници на трафик. Разчитаме на него тук – в Методиев Дизайн и затова силно го насърчаваме.

Повечето хора се опитват да разберат как да получат повече органичен трафик към техния сайт, така че започват с оптимизиране на това, което имат. Ето защо показателите и базите от данни в Google Анализ, могат да се използват, за да измерите ефективността на съдържанието и колко хора го харесват.

Трафик от социални мрежи

Друго място, от което много блогъри са видели голям успех в получаването на трафик е от социални медийни платформи, като Facebook, Twitter, Pinterest и др.

Всеки път, когато създавате публикация в блога си, силно препоръчваме да го споделите с Вашите последователи на всички (или някои от) тези платформи, така че можете да започнете да получавате все повече и повече внимание и да привличате трафик към сайта си.

Guest Blogging

Гост-блогингът сред блогърите не е нещо ново, но е адски сполучливо. Това е начин да достигнете до нова аудитория без дори да се налага да плащате за реклама.

Заключение:

С това смятаме да приключим по темата за “защо и как да имаме блог”, но тя далеч не е изчерпана. Ще се радваме да се видим в коментарите. Също така, няма да се разсърдим, ако споделите този пост с приятелите си.

Ако случайно искате да разберете за някои начини, свързани с това как да изкараме пари от уебсайта си, именно това сме разгледали доста подробно в наш предишен материал.

Имате ли нещо, което да допълните?

Ще се радваме да отговорим на Вашите запитвания и да продължим да дискутираме темата в коментарите отдолу.

Време за реклама: Ние от Методиев Дизайн се стремим да предлагаме услуги от най-високо качество на нашите клиенти. Ако имате нужда от изработка на уебсайт, моля, цъкнете на “Услуги” и разгледайте нашите Бизнес Пакети, Пакети за физ. лица и Индивидуални услуги.

Is there anything you’d like to add?

We’d be happy to answer your questions in the comments section below.

Ad: We at Metodiev Design aim at providing services of outstanding quality to our clients. If you need a website, feel free to check our Business Packages, Packages for Individuals and All Services.

Моля, споделете, ако Ви е харесало.

Please, spread the word!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Коментари:

Comments:

Трябва да сте логнати във Facebook, за да коментирате.

You have to be logged into Facebook to comment.

Close Menu

Metodiev Design: Enabling People To Grow Their Companies Through Awesome Designs

"Metodiev Design Gives You EVERYTHING You Need To Market, Sell, and Deliver Your Products and Services Online!"

(Without Having To Hire or Rely On A Tech Team!)​

I've been working with Metodiev Design for quite sometime now, and after doing it,
the idea of using anything else is daunting to me. I would have had to have membership software, landing pages, order forms and then still figure out how to tie them all together. I'll never have to go through that again because of Metodiev Design!
- Elizabeth Jones