Author: Metodiev Design / Автор: Методиев Дизайн

Автор: Методиев Дизайн

Author: Metodiev Design

8 Идеи за Убийствен Сайт

Взели сте сериозното решение и вече се чувствате готови за това? Имате желанието да се грижите за нещо друго? Да му отдадете времето, вниманието и цялата си любов. Готови сте да бъдете до него, когато е още бебе, докато порасне и не започне да се грижи то за Вас? Ако на всички въпроси отговорът е “Да!”, то честито – Вие сте готови за собствен уеб сайт. И нека това да бъде началото на един убийствен сайт!

Веднъж щом Вашият убийствен сайт се появи на белия свят, Ваша отговорност е да му помогнете той да се развие. Като отдадени родители, вероятно ще търсите всевъзможни начини да го направите по-атрактивен и запомнящ се, за да може да “порасне голям като баща си”.

За да Ви помогнем с тази отговорна задача, ние сме подбрали 8 оригинални идеи с които да превърнете своето “пате в убийствен лебед с атрактивна визия”:

< 1 > Посланието е ключът към успеха

посланието е важно | the message is important
Посланието е важно.

Нека логото Ви, цветовата гама, която използвате, менютата – абсолютно всичко да бъде обединено от някакво послание. Това ще Ви донесе индивидуалност и ще Ви отличи пред потребителя. Използвайки послание, това ще създаде чувство за нещо лично, необикновено, обвързващо, а както знаем, ако успеете да обвържете потребителя с Вас, то Вие сте постигнали целта.

< 2 > Хванете потребителите за носа чрез навигацията

Когато потребителят посети Вашия уебсайт, той най-често търси нещо и иска да го намери бързо. Точно тук важна роля изиграва навигацията, която “хваща потребителя за носа” и го води точно там, за където се е запътил и то бързо. Повярвайте, въпреки метафората, потребителят ще Ви бъде благодарен и има огромна вероятност да се върне “с приятелка”.

< 3 > Използвайте качествени изображения

Не е тайна, че повечето хора използват безплатни галерии – като пиксабей например, от които свалят красиви изображения, които използват в своите сайтове. Това в никакъв случай не е лоша практика, но често се подхлъзваме и прекаляваме с тях. Хващаме всяка снимка, която ни харесва и я прилагаме. Често липсва връзка между отделните изображения. Прекомерната употреба на фотографии може да доведе до пренасищане на окото, което неминуемо ще разсее потребителят.  

< 4 > Оформете съдържанието

Оформлението на съдържанието е като прическата на човека. Когато тя е хубава и стилна, стои прекрасно и задължително привлича внимание. В същия шеговит стил бихме казали, че дигиталните “вафли” и “огромен обем”, които силно не препоръчваме, е да пълните съдържанието си с ненужни паразитни думи и да го сбивате без да давате място за въздух. Дайте време на потребителя да си почине между отделните абзаци, като ги разделите с разстояние.

< 5 > Призовавайте към действие

действайте сега | just do it
Действайте сега!

Откакто свят светува, призивът за действие е в основата на всичко значимо – войните, празненствата, бунтовете и … в основата на продажбите също. Не позволявайте Вашият потребител да се чуди какво да прави в уебсайта Ви. Призовавайте го да действа, давайте му насока, която да следва. Веднъж успели да му привлечете вниманието, сега идва времето да го задържите. Призовете го да остави коментар, да сподели или просто да се свърже с Вас. Подсъзнателно това ще го накара да се обвърже със съдържанието Ви и не, това не е манипулация.

< 6 > Не се страхувайте от празното пространство

Да, когато попиташ един човек дали се страхува от празнотата, той ще ти отговори положително, но това не важи при уебдизайна. Колкото по-изчистен е дизайнът, толкова по-добре. Това добавя една простота, която не натоварва, а напротив – доставя удоволствие. Така потребителят ще има време да диша и важните неща ще се открояват. Ако сте внимавали, вече ще знаете, че когато потребителят достигне до това, което търси бързо и лесно, то Вие вече сте му любимец.

< 7 > Различно устройство – различен дизайн

Всички знаем, че когато отворим един уебсайт от лаптопа и от телефона, усещането и преживяването е различно, затова ако имате възможност – персонализирайте. Това е една идея, която се е доказала във времето. Когато попромените леко дизайна на уебсайта Ви за различната версия – лаптоп, таблет или телефон, със сигурност ще го направите много по-приятелски настроен към потребители Ви.

Вижте още защо се нуждаете от мобилна версия.

< 8 > Бъдете в крак с модата

Тенденции има във всичко – както в модата, архитектурата и музиката, така и в уебдизайна. Времената се менят, нравите също, а Вие трябва да тичате с тях, а не зад тях. Следете новостите, актуализирайте се, не позволявайте да остареете. Наблюдавайте какво прави конкурента, анализирайте пазара постоянно. Бъдете в крак с модата. А, ако можете да си позволите да я диктувате, тогава вече сте на съвсем друго ниво.

Вижте кои са най-новите тенденции в уеб дизайна за тази година.

Заключение:

Ако приложите тези идеи в дизайна на Вашия сайт, то ние Ви гарантираме, че той ще се превърне в един наистина убийствен сайт. За финал, както много пъти сме казвали, влагайте своята индивидуалност, своето усещане за нещата, своята същност и нещата ще се получат, 100%. Ако срещате трудности или пък искате всичко да Ви се случва на автопилот – свържете се с нас и ще уредим нещата.

Имате ли нещо, което да допълните?

Ще се радваме да отговорим на Вашите запитвания и да продължим да дискутираме темата в коментарите отдолу.

Време за реклама: Ние от Методиев Дизайн се стремим да предлагаме услуги от най-високо качество на нашите клиенти. Ако имате нужда от изработка на уебсайт, моля, цъкнете на “Услуги” и разгледайте нашите Бизнес Пакети, Пакети за физ. лица и Индивидуални услуги.

Is there anything you’d like to add?

We’d be happy to answer your questions in the comments section below.

Ad: We at Metodiev Design aim at providing services of outstanding quality to our clients. If you need a website, feel free to check our Business Packages, Packages for Individuals and All Services.

Моля, споделете, ако Ви е харесало.

Please, spread the word!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Коментари:

Comments:

Трябва да сте логнати във Facebook, за да коментирате.

You have to be logged into Facebook to comment.

Close Menu

Metodiev Design: Enabling People To Grow Their Companies Through Awesome Designs

"Metodiev Design Gives You EVERYTHING You Need To Market, Sell, and Deliver Your Products and Services Online!"

(Without Having To Hire or Rely On A Tech Team!)​

I've been working with Metodiev Design for quite sometime now, and after doing it,
the idea of using anything else is daunting to me. I would have had to have membership software, landing pages, order forms and then still figure out how to tie them all together. I'll never have to go through that again because of Metodiev Design!
- Elizabeth Jones