Author: Metodiev Design / Автор: Методиев Дизайн

Автор: Методиев Дизайн

Author: Metodiev Design

Какво Печелим от Това да Ползваме Чат Бот?

Чат + бот = продажба

говори ми чат бот | A chat bot that's talking - Metodiev Design
Чудесен продавач, който е 24/7.

Тази формула изглежда доста привлекателна за голяма част от бизнеса по света и у нас, особено що се отнася до ефективността на един уебсайт. Но всеки трябва да се запита дали тази формула ще работи и за него. Какво точно се крие зад нея? Как и защо е толкова успешна? Ще му помогне ли и на него?

Според нас, за да си отговорите на тези въпроси максимално правилно, първо трябва да се запознаете с това какво представляват тези “приятелчета”?

Напишете ли ”чат бот” в Интернет, може да Ви залее вълна от информация,  в която има опасност да се удавите. Въпреки всичко онова, което ще изчетете за чат ботовете единственото, което ще се повтаря навсякъде е, че целта им винаги е била една и съща – да отговарят на потребителските въпроси и нужди бързо и ефективно. А така също и повишаване на удовлетвореността.

 Какво представляват чат ботовете?

Ако искате буквален отговор:

“Chatbot е компютърна програма, която симулира човешки разговор чрез гласови команди или текстови разговори или пъки двете. Chatbot, идва съкратено от chatterbot, е функция за изкуствен интелект (AI), която може да бъде вградена и използвана чрез всички основни приложения за съобщения. Съществуват редица синоними за chatbot, включително „talkbot“, „bot“, „IM бот“, „интерактивен агент“ или „изкуствено устройство за разговор“.

Но всъщност чатботовете са специални.

телефонен чат бот | mobile chat bot - Metodiev Design.
Специален мобилен чат бот.

Те са нещо повече от определението, което преди малко прочетохте. Те са като “най-добрите приятели” за един уебсайт, особено за тези сайтове с оптимизирана мобилна версия.

Може би ще попитате защо пък са толкова специални? Защото те събират цялата необходима информация за потенциялния Ви клиент още щом той отвори сайта Ви и докато се усети, под носа му вече е предложен най-добрият избор.

Не само, че могат да отговорят на въпроси, но могат да го направят и без помощта на човешки представител. Това Ви спестява време, а от там и пари.

Така потребителят е доволен, Вие сте доволни, всички са доволни!

Ако с това не сме успели да Ви убедим в качествата на Chatbot-овете, то на едно място сме събрали още 5 причини, които със сигурност ще успеят.

< 1 > Винаги готови “да си поговорят” с Вашите потребители

Чат ботовете са невероятен канал за активна комуникация с Вашите настоящи и потенциални клиенти. Винаги готови, те работят усърдно и без умора за постигане на Вашите цели.

Чат ботовете често могат да бъдат забелязани в сайтовете или социалните мрежи на известни личности.

С две думи искаме да кажем, че те ще оптимизират времето Ви. Докато Вие сте на вечеря или пък спите нощем, те ще “стоят нащрек” за потенциални купувачи. Така от една страна Вие имате повече време за останалите си задължения, а от друга – намалявате опастността да изпуснете клиент.

Сбъдната мечта, нали? Някой да работи 24/7 за Вас и то следвайки Вашите инструкции с невъобразима точност.

< 2 > Предлагат максимална удовлетвореност

Ключовото тук е, че когато използвате функцията за чат на даден уебсайт, не говорите с човек, а с компютър или по-точно с изкуствен интелект. Повечето ботове могат да бъдат обучени да отговарят на основните запитвания, на които повечето клиенти се нуждаят от отговори.

Плюс това, още откакто потребителят е отворил първата страница в уебсайта Ви, за него се събира информация какво харесва и от какво се нуждае. За много по-кратко време му се предлага най-ефикасния избор, което от своя стара освобождава хората от веригите на търсенето.

В следствие на това клиентската удовлетвореност “скача до небесата”, което е една огромна звездичка за Вашият уебсайт върху стената на търсачките.

< 3 > Търговията им е “в кръвта”

Един чат бот би могъл да Ви помогне за разрешаването на проблема с продажбите, като действат като личен асистент за всеки клиент. Когато чат ботовете взаимодействат с клиенти, те събират информация, за да могат да персонализират отговорите си.

Тези чат ботове помагат на клиентите да избират продукти, да обработват платежните данни, да въвеждат адреси за доставка и да изпълняват поръчки.

Процесът на поръчване на продукт с chatbot отнема много по – малко време от разговора с човек, а вашият клиент полага много по – малко усилие.

Както вероятно сте забелязали, тези ботове могат да бъдат полезни за всяка индустрия. Те могат да Ви помогнат да рационализирате бизнес операциите си и да подобрите маркетинга и продажбите.

Несравними помощници и в рекламата. Само по себе си, публикуването на нов продукт в уебсайта Ви или в някоя от социалните Ви мрежи няма да донесе толкова добър резултат, колкото ако го комбинирате с един имейл, съобщение или СМС до всеки Ваш потребител. Така Вие ще ги информирате и ще предизвикате интереса им.

< 4 > Неприлично умни помощници

Инвестицията в добре развит чат бот, който е вързан с база данни, е почти равностойна на получаване на нов член на персонала. Чат бот може да резервира срещи, да записва лична информация, да изпраща линкове, да изпраща текстове за потвърждение или имейли, дори да приема плащания. Само където не може да ви направи SEO оптимизация, но това е друга тема.

Те могат да изпълняват несравнимо количество задачи и то без намесата на човешка ръка. Отново повтаряме, с това освобождават много време и пари, които можете да инвестирате другаде.

< 5 > Цената им е невероятно достъпна

Въпреки предимствата, които изредихме, чат ботовете все още остават една достъпна опция за всеки бизнес. В някои случаи дори, те са по-ефективни от нов служител. Даже в повечето случаи…

Важно е да отбележим, че преди да закупите разработен вече чат бот, трябва да се уверете, че услугата, която купувате, може да се “научи” с времето. Това ще Ви позволи да го моделирате във времето с цел постигане на различни резултати.

Надяваме се, че стана ясно как работи формулата за която си говорихме в началото.

Ако с всичко това не сме Ви убедили, че чат ботът е точно това, от което Вашият бизнес се нужда, то винаги може да се свържете с нас за допълнителна информация.

Обновление: Месинджър чат бот е един от най-разпространените чат ботове, които съществуват в момента. А и е доста надежден като цяло. Може да се ползва дори за кратка игра, която да ангажира вниманието на Вашите потребители, докато Вие се появите и отговорите на тяхните въпроси.

Имате ли нещо, което да допълните?

Ще се радваме да отговорим на Вашите запитвания и да продължим да дискутираме темата в коментарите отдолу.

Време за реклама: Ние от Методиев Дизайн се стремим да предлагаме услуги от най-високо качество на нашите клиенти. Ако имате нужда от изработка на уебсайт, моля, цъкнете на “Услуги” и разгледайте нашите Бизнес Пакети, Пакети за физ. лица и Индивидуални услуги.

Is there anything you’d like to add?

We’d be happy to answer your questions in the comments section below.

Ad: We at Metodiev Design aim at providing services of outstanding quality to our clients. If you need a website, feel free to check our Business Packages, Packages for Individuals and All Services.

Моля, споделете, ако Ви е харесало.

Please, spread the word!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Коментари:

Comments:

Трябва да сте логнати във Facebook, за да коментирате.

You have to be logged into Facebook to comment.

Close Menu

Metodiev Design: Enabling People To Grow Their Companies Through Awesome Designs

"Metodiev Design Gives You EVERYTHING You Need To Market, Sell, and Deliver Your Products and Services Online!"

(Without Having To Hire or Rely On A Tech Team!)​

I've been working with Metodiev Design for quite sometime now, and after doing it,
the idea of using anything else is daunting to me. I would have had to have membership software, landing pages, order forms and then still figure out how to tie them all together. I'll never have to go through that again because of Metodiev Design!
- Elizabeth Jones